Tavuk Etinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? | Pişmiş Tavuk Etinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Tavuk Etinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? Pişmiş Tavuk Etinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? Bozulmuş tavuğu kokusundan anlayabilirsiniz. Tadından anlaşılabilir. Tavukta hoş olmayan keskin bir koku varsa bu da bozulduğunun işaretidir. Tavuğa dokunun çamur gibi yapışkan mı? Cilalı kaygan yapısı vardır tavuğun… Tavuk normalin dışında yapış yapış ise bozulmuştur.
Tavukta don yanığı sorunu da olabilir. Etrafındaki deriden sert ve kabarık ise bu zarar vermez ama tavuğun tadını alamazsınız. Donmuş tavuğu kontrol etmek zordur. Griden daha koyu ise rengi tavuğu çöpe atın. Pişmiş tavukta baharat vb. kokular anlaşılmasına mani olabilir. Sülfür gibi kokuyorsa tavuk bozulmuştur. Rengi beyazdan griye gidiyorsa o tavuk bozulmuştur. Öte yandan küfler varsa da bozulmuştur. Biraz garip bir koku olabilir. Tavuğun tadını yutmadan önce kontrol ediniz. Dikkatli bir ısırık alın…
Tavuğun tadını kontrol edin. Biraz garip ekşi tadı varsa atın… Saklama koşullarına da bakmak lazım. Son kullanma tarih satılamayacağı tarihtir. Son kullanma tarihine mutlaka bakın. Dondurucuda satılanlar 9 ay dayanır.
Pişmiş tavuğun hava geçirmeyen kaplarda saklanması gerekir. Güvenli bir şekilde yenebilir halde kalması için saklama koşulları çok önemlidir. Buzdolabında saklanan çiğ tavuk bir kaç günde tüketilmelidir. Buzluktaki tavuk 4 ay dayanabilir. Çiğ ise 1 yıl dayanabilir.
#evdetv #evdeçözüm

Share