Tarçın Çayının Faydaları / Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçın Çayının Faydaları / Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?
Uzmanlara göre tarçın vücut ısısını dengelemektedir. LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürürken iyi kolesterolün belirli değerlerde kalmasına yardımcı olur. Bazı araştırma sonuçlarına göre tarçın kan şekeri düzeyini koruyarak insülin direncine karşı avantaj sağlamakta ve obeziteyi engellemektedir. Gıdalarda bakteri üremesini engelleyen tarçın doğal bir gıda katkı maddesi olarak kullanılabilir. Demir yönünden zengin olan baharat kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlayan hemoglobin üretimini teşvik eder. Kalsiyum içeriği ile kemikleri ve dişleri güçlendirir.

Tarçın çayı kilo vermeye yardımcı olur. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Dolaşımını artırır. Soğuk algınlığı belirtilerini azaltır. Tarçın mide rahatsızlıklarını hafifletir. Menstrüel ağrıları azaltır. Kan şekerini düzenler. Tarçın çayı mide kramplarına iyi gelir. Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Hayata dair size faydaları olacak bir çok konuda videolar Herkes Baksın kanalımızda! İyi seyirler.

►İzlediğiniz için teşekkürler!
►Güncel videoları #herkesbaksın etiketi ile YouTube’da takip edebilirsiniz!
►Kanalımıza abone olmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınız!

►Her konu hakkında görüş , öneri , önemli gördüğünüz bilgiler , duyulmasını istediğiniz fikirler , sizce değerli olan ipuçları ile ilgili bizimle paylaşmak için sosyal medya hesabı adresi,

İnstagram: http://www.instagram.com/herkesbaksin

Share