SÜRPRİZ KUTUSU / TOHUM KARTI

Çocuklarımızla yaptığımız faaliyetlerin, özellikle eğlenceli olmasına özen gösteririz ve aynı zamanda geliştirici olmasını isteriz. Bu tür faaliyetler esnasında gelişim gösteren alanlar, genelde ince motor becerileri ve el göz koordinasyonu gibi alanlardır.

Ancak bazı faaliyetlerde daha da farklı beceriler de ön plana çıkmaktadır. Mesela, sorumluluk gibi. “Tohum Kartı” faaliyeti çocuğumuzla birlikte yapabileceğimiz çok eğlenceli ve geliştirici bir faaliyettir.

Faaliyet bittikten sonra, asıl görev başlıyor. Çünkü tohumu canlandıracağız. Tohumu her gün sulamak ve ona ilgi göstermek gerekecek. Sonra, çiçek çıkmaya başlayacak ve yavaş yavaş büyüyecek…

İşte bu aşamaların hepsi sorumluluktur. Çocuklarımıza erken dönemlerinde bu tür sorumluklar vermek, ilerleyen zamanlardaki görevlerine yansıyacaktır.

Zamanında bir görevi yerine getirmek, aynı buradaki görev gibi, bir çiçeğin büyümesini sağlayacak. Başka durumlarda belki bir çiçek büyümeyecek ama bir üretkenlik, bir görev, bir malzeme vb. ortaya çıkacak. Dolayısıyla çocuğunuzla birlikte bol bol sorumluluk duygusunu yaşatacak faaliyetler yapın. İyi eğlenceler….

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Renkli kâğıtları parça haline getirmek – parmak kontrolünü geliştirir.
*Çubuk ile suyu karıştırmak – parmak manipülatif hareketlerini (parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.
*Karışımın kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.
*Tohum şeklini kartonun ön yüzüne yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
*Karışımı bir başka kaba almak – el bilek esnekliğini arttırır.
*Karışımı yoğurmak – dokunsal sistemini geliştirir ve rahatlatıcı bir etki bırakır.
*Bezi sıkmak – el gücünü arttırır.
*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share