SÜRPRİZ KUTUSU / TENEKE ÇERÇEVE

TRT Çocuk’un Sürpriz Kutusu programında ‘Teneke Çerçeve’ yapalım.

Hayatımızın içinde beklememiz gereken bir çok alan / dönem vardır. Örneğin yemek pişmesini beklemek, sevdiğimiz bir programın başlamasını beklemek, sinema bileti alabilmek için kuyrukta beklemek gibi. Çocuklarımıza yaşları küçükken beklemelerini öğretmek ve sağlamak, son derecede önemli bir yaklaşımdır. Beklemeyi bilen ve sabırlı olan bir çocuk, ilerleyen dönemde hem okul ortamında hem de genel işlevselliğinde, daha hızlı öğrenen, daha mutlu olan ve daha hızlı sonuca varan bir kişi olmaktadır.

Bekleme sıkıcı olabilir, o yüzden bazı çocuklarımız beklemek istemeyebilirler. Çocuklarımıza beklemeyi nasıl öğretebiliriz? Günlük yaşamımızın içine alarak bu durumu normalleştirebiliriz. Örneğin, çocuğunuzun canı çok dondurma çekti, aslında buzdolabında dondurma var, ancak o yoğun isteğini kısa da olsa erteleyebilmesini sağlamak, bekleme becerisini geliştirecek önemli bir yaklaşımdır. Ve/veya “Teneke Çerçeve” gibi faaliyetlerin içindeki bekleme anlarını kullanarak, beklemelerini sağlayabilirsiniz. İyi eğlenceler.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share