Eski zamanlarda taşlarla çok farklı oyunlar üretilirdi. Örneğin beş taş, on koyulu taş, kuka gibi. Artık şehir ve apartman hayatımızdan kaynaklı, çocuklarımız taşlar ile oyunlar oynamaz ve oyun üretmez hale geldiler.
Taşların şekli, dokusu, boyuttu gibi farklı özellikler aslında çocuklarımızın farklı beceri alanlarını geliştirmektedir. Örneğin üç boyut algısı, dokunsal ayırt edici sistemi, şekil zemin algısı, boyut kavramları gibi. Taşlarla oyun oynarken aynı zamanda, taşları parmaklarımızla kaldırdığımızda (aldığımızda) parmak kontrolümüz ve gücümüz artış göstermektedir.
Taşlarla şekil yapmak ise görsel algı ve görsel mekânsal algımızı geliştirmektedir. Taşları alıp belirli bir yere koymak ve yerleştirmek ise, el göz koordinasyonunu geliştiren bir yaklaşımdır. Kısaca çok basit ve her yerde bulunan taşlarla, aslında birçok oyun kurabilir, aynı zamanda çok temel ve önemli becerileri de geliştirebilirsiniz.
TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!
https://www.instagram.com/trtcocuk
En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.
Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=T%C3%BCrkiye%20Radyo%20ve%20Televizyon%20Kurumu&hl=tr
App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr https://www.trtcocuk.net.tr