SÜRPRİZ KUTUSU / SALYANGOZ

Çocuklarımızla farklı aktiviteler yapmak hem eğlenceli hem de geliştiricidir. Salyangoz yapmanın bir çok yolu var. Örneğin hamurdan salyangoz yapmak, peçeteden salyangoz yapmak ve/veya bu etkinlikte olduğu gibi gazete kâğıdından salyangoz yapmak mümkündür.

Hangi malzemeyi kullanırsak kullanalım, salyangoz yapabilmek için parmaklarımızı manipülatif bir şekilde kullanmak gerekiyor. Örneğin peçete / kağıdı rolü yapmak için parmakları birbirinden bağımsız bir şekilde kullanmak gerekmektedir.

Çocuklarımızın parmaklarını manipülatif bir şekilde kullanmalarını sağlamak, önemli bir gelişim basamağıdır.

Günlük aktivitelerin çoğunda, nesne manipülasyonu gerekmektedir. Örneğin; yazı ve çizim yaparken bir kalemi yönlendirebilmek manipülatif bir harekettir.

Bıçak ve çatal kullanmak, makas kullanmak, düğme ilikleme, fermuar çekme, çıtçıt kullanmak gibi bir çok aktivite esnasında parmaklarımızı manipülatif bir şekilde kullanmaktayız. Bu beceriler zor olduğunda, çocuklar kolayca hayal kırıklığına uğrayabilir ve manipülasyon içeren aktivitelerden kaçınabilirler.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=T%C3%BCrkiye%20Radyo%20ve%20Televizyon%20Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr https://www.trtcocuk.net.tr

Share