SÜRPRİZ KUTUSU / SAKSI ÇOCUK

Renkler, hayatımızın içindeki güzelliklerdendir. Renklerin insanlarına üzerindeki etkisi yıllardır tartışılan konular arasındadır.

Örneğin kırmızının kalp atışını arttırdığı, dikkat çekici bir efekti olduğu, yeşilin huzur ve sakinleşmenin üzerinde bir etkisi olduğu, mavinin güven duygusu verdiği ve sarının ise iyimserlik duygusu verdiği vurgulanmaktadır.

Çocuklar keşfetmek, karıştırmak ve bir şekilde meraklarını ortaya koymak isterler. Renkleri karıştırmak ve sonucu izlemek son derecede keyifli olan bir aktivitedir.

“Saksı Çocuk”, farklı renkleri karıştırmanın önemini vurgulayan faaliyetlerden bir tanesidir. Örneğin, beyazın içine sarı ve kırmızı karıştırıp, “buğday ten” rengini oluşturmak gibi.

Renklerin, merkezi sinir sistem üzerinde de etkisi vardır. Bu etkilerinden bir tanesi hormon üretimidir. Bazı renkleri izleyerek uyarıcı hormonların üretimini, bazı renklerle de sakinleştirici hormonların üretimini sağlarız.

Çocuklarınızla bol renkli renkli günler dileğiyle…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

1. Boyaları karıştırmak – renk farkındalığını arttırır.
2. Boyaları fırça ile karıştırmak – parmak manipülatif hareketlerini (parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.
3. Boyanın kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.
4. Rafya kullanmak – dokunsal ayırt edici sistemini geliştirir.
5. Rafyaları küçük parçaları ayırmak – parmak kontrolünü geliştirir.
6. Plastik kürdan ile delik açmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
7. Selobant kullanmak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.
8. Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share