SÜRPRİZ KUTUSU / RULO KÖPEK

“Rulo Köpek” gibi üç boyutlu bir üretim yapmak çocuklarımız için çok eğlencelidir. Çocuklarla bu tür sanatsal faaliyetler yapmanın çok büyük faydaları olduğunu biliyor musunuz?

Uluslararası Çocuk Sanat Vakfı’na göre, sanatla uğraşan bir çocuk; yaratıcı düşünme, özgün olma, keşfetme, esnek düşünme ve fikri yürütme gibi becerileri kazanmakta.

Çocuklarımızın yaratıcı düşünme, esnek düşünme ve fikir yürütme gibi önemli becerilerini geliştirmenin yanı sıra, duyusal sistemlerini de, bu tür faaliyetler esnasında, geliştirmek ve desteklemek mümkündür.

Örneğin; farklı renkleri görmek, eşleştirmek ve/veya karıştırmak görsel sistemimizi uyarır ve geliştirir. Faaliyet esnasında kullanılan sesli malzemeleri dinlemek, sesleri ayırt etmek gibi beceriler de işitsel sistemi uyarır ve geliştirir.

Dokunduğumuz farklı malzemeleri ayırt etmek ise dokunsal sistemi uyarır ve geliştirir. Dokunarak, görerek ve işiterek yaptığımız faaliyetlerin yanında, aynı zamanda tattığımız ve kokladığımız faaliyetlerimiz de olmakta.

Örneğin, tarçın kokulu bir bahçe yapmak gibi. Faaliyetlerin sınırı yok, bunun tamamen bizim hayal gücümüze bağlı bir durum olması da ayrı bir heyecan katmakta. Dolayısıyla çocuğunuzla birlikte bol bol faaliyetler yaparak, bu mutluluğu yaşayın… İyi eğlenceler…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Rulo, şişe ve dondurma çubukları boyamak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.
*Boyanın kurusunu beklemek- bekleme becerisini geliştirir.
*Keçeden kulak kesmek – kesme becerisini geliştirir.
*Oynar gözler yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
*Halatın ucunu açmak – parmak manipülatif hareketlerini (parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.
*Halat kullanmak – dokunsal ayırt edici sistemi geliştirir.
*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilme, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share