SÜRPRİZ KUTUSU / MİNİ DAVUL

Her ev ortamında bulunan peynir kutularıyla bir faaliyet yapmak ve bu faaliyet esnasında çocuğunuzun bazı becerilerinin gelişimini desteklemenin mümkün olduğunu bilmek, birçok insanın yüzünde bir gülümseye neden olur.

Evdeki boş bir kutuyu çocuğunuzun önüne koyun ve bununla neler yapabileceğinizi birlikte bir düşünün. Birlikte beyin fırtınası yapın. Örneğin ev, kumbara, mini davul, takı kutusu gibi. Önemli olan çocuğunuzun kreatif düşüncelerini ortaya çıkartmak.

Eğer çocuğunuzun hiçbir fikri yoksa, ona birkaç ip ucu verip, yönlendirebilirsiniz. Örneğin bir dikdörtgen şeklinde olan bu odanın içinde ne var gibi. Birlikte dergilere bakıp, dikdörtgen şeklini bulmaya çalışın. Ardından elinizdeki kutuyla bu düşündüğünüz nesneye (örneğin mini davul) nasıl dönüştürebileceğinizi planlayın.

Bütün bu aşamalardan geçtiğinizde, hem çocuğunuz ile birlikte çok eğlenmiş ,hemde çocuğunuzun bilişsel becerilerini desteklemiş ve geliştirmiş olursunuz.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=T%C3%BCrkiye%20Radyo%20ve%20Televizyon%20Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr https://www.trtcocuk.net.tr

Share