SÜRPRİZ KUTUSU / KUTU KOSTÜM

Pelür kâğıdını, sınıf süsü veya çizdiğimiz resimleri keserek yapıştırdığımız ve kartonu keserek yaptığımız kutu kostümü gibi farklı birçok faaliyette kullanırız.

Bu faaliyetlerin ortak özelliklerden bir tanesi hep kesme becerisi gerekecek çalışmalar olmasıdır. Makas kullanmak ve kesebilmek neden bu kadar sık kullanılan bir beceridir ve önemi neden büyüktür?

Birçok faaliyet esnasında, malzemeleri ortadan ayırmak ve/veya büyük bir parçanın bir kısmını ayırarak bir şekle girmesini sağlayabilmek, vb. için kesmek gerekmektedir.

Makas açıp kapatmak, parmak arasındaki ince kasların gelişimini destekler, parmakların birbirini koordine etmesini ve parmak kontrolünün gelişmesini sağlar vb.

Bütün buradaki aşamalar genel ince motor gelişiminin temelidir. Dolayısıyla bol miktarda kesme ağırlıklı çalışmalar uygulamak, ince motor gelişimini son derecede olumlu yönde etkiler. İyi eğlenceler…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

1. Kartonu kesmek – kesme becerisini geliştirir.
2. Kartonu ortalamak – görsel mekânsal algıyı geliştirir.
3. Mantar yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.
4. Şeritleri folyo ile kaplamak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.
5. Çatal raptiye kullanmak – parmak kontrolünü geliştirir.
6. Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share