SÜRPRİZ KUTUSU / KUTU KAPLAMA

Çok farklı renkleri de olan pelür kâğıdıyla bir etkinlik yapmak çok keyiflidir. Özellikle dokunuşu, yumuşak olması ve istediğimiz bir çok farklı şekle girebilmesi, onu kullanma isteğimizi artırır.

Etkinliklerde kullandığımız malzemelerin canlı renklerden oluşması, etkinliğe karşı motivasyonumuzu daha da artırır. Peki neden? Renklerin önemi var mı? Her bir renk bizdeki bazı duyguları mı canlandırıyor, bizi etkiliyor mu?

Renklerin önemi konusunda çok güzel araştırmalar bulunmaktadır. Her bir rengin, evrensel anlamı olan bazı efektleri var.

Örneğin kırmızı, turuncu ve sarı renkler sıcak renklerdir ve duyguları uyandırmaktadır. Mavi, mor ve yeşil renkler ise daha çok soğuk renklerdir ve sakinleştirici bir etkisinin olabileceği vurgulanmaktadır.

Çocuklarımızla etkinlikler yaparken özellikle renklerin önemini ve etkilerini birlikte konuşup, belirlemek faydalı olabilmektedir.

Örneğin yeşil bir oda bana iyi geliyor gibi bir yaklaşımla ortamlardaki renklerle farkındalık yaratmak, ilerleyen zamanlarda, çocuklar üzerinde etkili olabilmekte. İyi eğlenceler….

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Pelür kâğıtlarını parça haline getirmek – parmak kontrolünü geliştirir.

*Pelür kâğıdı kullanmak – dokunsal ayırt edici sistemi geliştirir.

*Fırça ile bir sıvı karıştırmak – parmak manipülatif hareketlerini ( parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.

*Pelür kâğıt ile kaplamak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.

*Basit bir malzemeden fonksiyonel bir oyuncak/nesne üretmek – hayal gücünü geliştirir.

*Tutkalın korumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.

*Kurdele yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share