SÜRPRİZ KUTUSU / KÖPÜK OYUNU

Görsel izleme becerisi; hareketli veya sabit bir nesneyi takip etmek için, gözlerin soldan sağa ve yukardan aşağı hareket edebilme yeteneğini ifade eder.

Okurken gözlerimizi soldan sağa hareket ettirmek için görsel izleme becerimizi kullanıyoruz. Otomobiller geçip giderken ve/veya bir topu fırlatıp yakalarken de, kısaca günlük yaşamımızın içinde, çok sık aralıklarla görsel izleme becerisini kullanmaktayız.

Özellikle okuma esnasında önemi büyük olan bu beceriyi, ev ortamında geliştirmek mümkündür. Köpük Oyunu faaliyetinin içindeki balonu izlemek gibi, her türlü hareket eden objeleri izleyerek oyun oynamak, görsel izleme becerisini geliştirir. İyi eğlenceler….

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Tüylü tel kullanmak – dokunsal ayırt edici sistemi geliştirir.
*Tüylü telin ucunu katlamak – parmak manipülatif hareketlerini (parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.
*Kamışı minik parçalara ayırmak – parmak kontrolünü geliştirir.
*Karışımın dinlenmesini beklemek – bekleme becerisini geliştirir.
*Yaptığımız balonları izlemek – görsel izleme becerisini geliştirir.
*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share