SÜRPRİZ KUTUSU / HAFIZA OYUNU

Hafıza güçlendirici oyunlar, uzmanlar tarafından en çok önerilen oyun türlerindendir. Çok farklı hafıza güçlendirici oyunlar bulunmaktadır. Memory dediğimiz “karttaki eşi bul” oyunu en sık oynanan hafıza oyunlarından birisidir.

Hafızanın güçlü olması, özellikle öğrenimi ve genel işlevselliği olumlu yönde etkileyen bir durumdur. En basit bir oyunun içinde, fazla hatırlamamız gereken aşama varsa ve biz bu aşamaları hatırlamakta zorlanma yaşıyorsak, oyunu doğru oynamakta da zorlanırız.

Peki çocuklarımızın hafızasını nasıl güçlendirebiliriz? ‘Hafıza Oyun’daki etkinliği yapıp hafızayı güçlendirebilirsiniz. Ayrıca canlandırma oyunları yapabilirsiniz.

Örneğin çocuğunuzun gözleri kapalı bir şekilde, okuduğunu canlandırmasını isteyin. Ardından gözleri kapalı canlandırdıklarını bir kâğıda, bütün ayrıntılarla aktarmasını isteyin. Önce az parçalı çalışmalarla başlayın, başardıkça parçaları arttırın. İyi eğlenceler……..
Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Fotoğrafları kesmek – kesme becerisini geliştirir.

*Fotoğrafları koli parçanın üzerine yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Basit bir malzemeden fonksiyonel bir oyuncak/nesne üretmek – hayal gücünü geliştirir.

*Koli bandı kullanmak – parmak kontrolünü geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share