SÜRPRİZ KUTUSU / HACIYATMAZ

Çocuklarımızla yapmış olduğumuz aktivitelerin içeriği çoğunlukla aynı çerçevede olmaktadır. Örneğin yazma, çizme, kesme, boyama, birleştirme ve yapıştırma gibi.

“Hacıyatmaz” aktivitesi, bu becerilerin yanı sıra daha farklı bir bakış acısı vermektedir. Denge kavramı aslında çok kullanılan bir kavramdır. Örneğin; dengede durabilmek, dengeli yürüyebilmek, vücudumuzu dengeli kullanabilmek gibi ifadeler kullanmaktayız.

Ancak aynı zamanda bir nesnenin de dengede durabilmesini sağlamak, günlük yaşamda farkında olmadan yaptığımız önemli bir şeydir. Örneğin; boş bir pet şişeyi masaya koyabilmek için pet şişeyi dengeli koymak gerekir.

Tüm nesnelerin ağırlık merkezi vardır ve nesnenin tüm ağırlığı bu noktada yoğunlaşır.
Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

* Bedensel denge çalışmaları ve nesnelerin dengeli durabilmesini sağlamak gibi, her türlü denge ağırlıklı yaklaşımlarda, dikkatimizi daha fazla kullanmaktayız.

Eğer çocuğumuz dikkat alanında zorlanma yaşıyorsa, daha keyifli yapabileceğimiz çalışmalar denge ağırlıklı çalışmalardır.

* Örneğin bir çocuğun denge tahtasında düşmeden durabilmesi, odak noktayı doğru yere vermesini (dikkat), düşüncelerini frenlemesini, hedef odaklı olmasını ve vücudunu aynı anda planlamasını sağlar.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share