SÜRPRİZ KUTUSU / GEYİK TAÇ

Bir görev veya bir çalışma yapabilmek için belirli bir malzeme kullanmak gerekebilir. Olur ya, bazen bu gerekli olan malzemeyi bulmak zor olabilir.

Evde olmadığı veya marketten almayı planlarken orada da kalmadığı vs. gibi durumlarda çözüm üretmek, farklı ve esnek düşünmek, o anki sıkıntının önüne geçmemizi sağlar.

Çocuklarımıza, bir problem esnasında, ne yapmaları gerektiğini veya bir engel ile nasıl baş edebileceklerini öğretmek ve bu konuda iyi birer rol model olmak çok önemlidir.

“Geyik Taç”aktivitesinde kafa ölçümü yapabilmek için çözümler üretmekle ilgili bir takım ipuçları verilmektedir. Öncelikle olabilecek çözüm yollarıyla bir beyin fırtınası yapmak, hem esnek düşünmemize yardımcı olur hem de parlak bir fikir ortaya çıkarmamızı sağlar.

Çocuklarınızla bir faaliyet yaparken ve / veya herhangi bir oyun oynarken, bir engel koyabilirsiniz. Ardından çocuğunuzun bu engelin önüne nasıl geçeceği ile ilgili ona sorular sorabilirsiniz.

Ondan beyin fırtınası yapmasını isteyin. Beyin fırtınasında herhangi bir yanlış olmadığını hatırlayarak, çocuğunuzun fikirlerini rahatça ortaya koymasını sağlayabilirsiniz.

Fikirler ortaya koyuldukça, aralarından daha pratik ve mantıklı olanı seçip, onu kullanması için çocuğunuzu teşvik edebilirsiniz… İyi eğlenceler…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Kartonu kesmek – kesme becerisini geliştirir.

*Kartonları birbirine yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Pastel boya kullanarak boyama yapmak – parmak kontrolünü geliştirir.

*Kafayı nasıl ölçeceğini düşünmek – esnek düşünmeyi geliştirir.

*İp kullanarak kafayı ölçmek – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share