SÜRPRİZ KUTUSU / DÜRBÜN

Çocuklarımızla oyun oynarken ve vakit geçirirken, onların gelişimine katkıda bulunmak, her annenin ve babanın istediği bir durumdur.

Çocuklarımızı, farkında olarak yönlendirmek ve teşvik etmek son derecede önemlidir. Çocuğumuzun uyguladığı her hareketin altında gelişimsel bir yaklaşım var. Örneğin ruloları karton ile kaplamak her ne kadar basit bir işlem olarak gözükse bile, o an birçok önemli beceri çalışılmaktadır.

Rulonun etrafını karton ile kapladığımızda, iki elimizi aynı anda kullanmaktayız. Bu duruma bilateral koordinasyon deriz. Çocuklarımızın iki elini aynı anda (hem simetrik hem de asimetrik bir şekilde) kullanmaları, beyin gelişimi için önemlidir.

Vücudumuzun iki tarafını kullanmak, iki beyin loplarımızın iletişim halinde olduğunun işaretidir. Bu iletişimi arttırmak için çocuklara farklı farklı aktiviteler sunabilirsiniz.

Örneğin çok basit top oyunları (yakalama, atma gibi), oklava kullanarak hamur açma türü oyunlar, balon yakalama oyunları ve iki elimizi aynı anda kullanarak, ruloları karton ile kapladığımız “dürbün” faaliyetimiz gibi.
İyi eğlenceler….

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları

*Ruloları karton ile kaplamak – iki el arasındaki koordinasyonu geliştirir.
*Ruloları birbirine yapıştırmak – basınç ayarlama becerisini geliştirir.
*Ruloları kesmek – kesme becerisini geliştirir.
*Folyoyu rulonun ucuna yapıştırmak – el ve göz koordinasyonunu geliştirir.
*Yapıştırıcının kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.
*Plastik kürdan ile delik açmak – parmak kontrolünü geliştirir.
*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share