SÜRPRİZ KUTUSU / BONCUK LABİRENT

Misket oyunları uluslararası oyunlardandır. Farklı misket oyununlarının ortak özellikleri genelde grup şeklinde oynanmasıdır.

Birbirine rakip iki grup halinde oynanan bu oyunlarda çocuklar, birlikte oyun oynamayı, birbirlerinin mimiklerini okumayı, hedef odaklı olmayı ve kurallara uymayı öğrenirler.

Misket oyunu, Machiavellian Intelligence teorisine dayanan ve gelişim psikoloğu Jean Piaget tarafından desteklenen, aynı zamanda sosyal zekâyı da geliştiren bir oyun türüdür.

Misketlerle oyun oynarken sosyal beceri gelişiminin yanı sıra motor beceriler de gelişir. Örneğin, vücudunu miskete göre konumlaştırmak, el ve gözün arasındaki işbirliğini arttırmak, parmaklarını manipülatif bir şekilde kullanmak gibi beceriler olumlu yönde gelişme göstermektedir.

Bununla birlikte vücut ve nesne arasındaki mesafeyi oyun esnasında sürekli ölçmek ise, görsel mekânsal algıyı geliştirir. Görsel mekânsal algının gelişmesi özellikle yazı yazma ve resim yapma gibi önemli becerilerin temellerdendir.

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Plan yapmak – organizasyon yeteneğini geliştirir.

*Koli parçalarını kesmek – kesme becerisini geliştirir.

*Koli parçalarını belirli bir yere yapıştırmak – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Koli parçasını kıvırmak – parmak kontrolünü geliştirir.

*Yapıştırıcının kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share