SÜRPRİZ KUTUSU / BASKI ÇALIŞMASI

Baskı yapmak, çocuklarımızın çok hoşlandığı etkinliklerden bir tanesidir. Baskı yapma esnasında çocuklar birçok farklı tekniği denemekte ve bir eylemden sonra bir sebep / sonuç oluştuğunu görmekteler.

Bu etkinliğimizdeki tül kullanımı gibi, çok farklı baskı teknikleri mevcut. Baskı esnasında farklı dokularla uğraşmak, onlara dokunmak, diğerlerinden ayırt etmek, çocuklarımızın dokunsal ayırt edici sistemlerini geliştirmektedir.

Dokunsal ayırt edici sistemin erken yaşta gelişmeye başlaması, daha sonraki ince motor becerilerin temelini oluşturmaktadır.

Çocuklarımızın farklı dokularla tecrübeleri ne kadar artarsa, dokunsal ayırt edici sistemleri o kadar hızlı gelişme gösterir. Dokunsal ayırt edici sistemin gelişmesinin özellikle parmak kontrolünde ve manipülatif hareketlerinde (parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) büyük bir etkisi var.

Baskı çalışmaları esnasında çocuğumuzun hayal gücünü ortaya çıkarması için teşvik edilmesi ayrıca çok önemlidir. Yanlış / doğru diye bir şeyin olmaması bunun tamamen hayal güçlerine bağlı olması, çocuklarımız için bir motivasyon kaynağı olmaktadır.

Kendi aldıkları karardan gurur duymaları ve bir üretimde bulunmaları ayrıca özgüvenlerini arttıran bir yaklaşımdır. İyi eğlenceler…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Köpük tabağı kesmek – kesme becerisini geliştirir.

*Çubuk kullanmak – parmak kontrolünü geliştirir.

*Islak sünger kullanmak – dokunsal ayırt edici sistemi geliştirir.

*Boyanın kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.

*Bir şekli kaplamak – iki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.

*Çubuk ile şekiller çizmek – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Farklı şekiller çizmek – hayal gücünü geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share