SÜRPRİZ KUTUSU / 23 NİSAN ÖZEL

Etkinlik yaparken genel olarak kâğıt, kalem, makas, boyama kalemleri vb. malzemeler kullanırız. Bunlardan farklı olarak, evin içindeki malzemeleri kullanarak da bir üretimde bulunabiliriz.

Böylelikle çocuklarımızı esnek düşünmeye teşvik edebiliriz. Örneğin, neredeyse her evde olan beyaz bir tişörtü, farklı boyalar kullanarak, onları karıştırarak, üzerine değişik baskılar yaparak kendimize özel bir ürün haline getirebiliriz.

Esnek düşünmeye teşvik etmek, çocuklarımızın ilerleyen zamandaki süreçlerinde çok etkili olacaktır. Esnek düşünmek, örneğin iş hayatında, farklı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar.

Yaratıcı olmak, aynı zamanda farklı düşünme yapısının ortaya çıkmasını ve ayrıca problem çözme yollarının da artmasını sağlar. Dolayısıyla çocuklarınızla birlikte, onların farklı düşünmelerini sağlayacak fırsatlar sunarak, bu alanı geliştirmek mümkündür. İyi eğlenceler…

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

*Boyaları karıştırmak – parmak manipülatif hareketlerini ( parmakların birbirinden bağımsız hareket edebilmesi) geliştirir.

*Patates kullanarak şablon çıkartmak – İki elin arasındaki koordinasyonu geliştirir.

*Boyanın kurumasını beklemek – bekleme becerisini geliştirir.

*Göz ve ağız çizmek – el göz koordinasyonunu geliştirir.

*Ellerimizi boyanın içine sokup baskı yapmak – dokunsal ayırt edici sistemi geliştirir.

*Dikkat, Algılama, Hafıza, Bilgiyi geri çağırabilme, Sıralama, Organizasyon, Uygulamaya geçebilmek, Zaman yönetimi (Time management), Problem çözme, Hayal etme (canlandırma) ve Üretkenlik gibi önemli bilişsel becerileri de ayrıca teşvik eder.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8 https://www.trtcocuk.net.tr TRT

Share