PRATİK VE ÇOK KOLAY 6 SÜPER DIY

Merhaba ben Sultan Zengin Kanalıma hoşgeldiniz Bu video da sizlere eskiyen ürünlerden ve seramik hamurundan ürünler yaptım umarım begenirsiniz ve faydalı bulursunuz kanalımada abone olursanız cok mutlu olurum ? ?

Seramik hamuru tarifi:
Canlarım en güzel ve garanti tarif için birkaç kez denedim ve tariflerimi öyle paylaşıyorum. Kağıt hamurunu birkaç videomda gösterdim ama seramik hamurundan bahsetmedim. Şimdi tam zamanı geldi.. Seramik hamuru hazırlanışı :
Yanmaz tavaya herhangi bir ölçüde nişastayı koyuyoruz, aynı ölçüde tutkal koyuyoruz, ikisini iyice karıştırıyoruz ve üstünde biraz yağ ekliyoruz, ayçiçeği, zeytinyağı veya bebek yağı olabilir. Koyduğumuz yağın karısı kadar da limon suyu ekliyoruz. Karışımın biraz cıvık olması gerekiyor, sulu sulu değil de patates püresi den bir tık daha cıvık olsa iyi olur. Bu kıvama gelmesi için üstüne tutkal ilavesi yapabilirsiniz. Tutkal ekledikce birazda yağ ilave etmekte fayda var. İyice karıştırdığımiz bu karışımın altını en kısık ayarda yakıyoruz ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Sakın ara vermeyin, sürekli karıştırın, kollarınızı biraz yoracak ama değecek. Hamur toplanmaya başlayacak, sakın sertleşinceye kadar bekletmeyin, hamur toplayınca kıvamı isteğinizden biraz cıvık iken alın ki yoğurunca bir tık daha katılasacak. Mutfak tezgahı üzerine yağ sürüp hamuru üstüne koyup güzelce yoguruyoruz. Ne kadar güzel yogurursaniz o kadar pürüzsüz ve güzel bir hamur olur. Hamur hazır olduktan sonra poşet içine koyup havasını aldırıp buzdolabına uzun süre muhafaza edebilirsiniz. En az 1 saat dinlendikten sonra keyifle çalışabilirsiniz. Tercihen mısır nişastası daha iyi oluyor. Hamur yumuşak olursa üstüne sonradan nişasta veya un ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ama katı olursa şekil veremezsiniz ve çaresi de yok, yenisini hazırlanmakta başka ???? özelikle kağıt hamuruyla birlikte paylaştım, dokusunu fark edin diye… ?

Seramik hamurunu hazırladığım videom :

Share