Kuru Bademin Faydaları / Kuru Badem Neye İyi Gelir?

Kuru Bademin Faydaları / Kuru Badem Neye İyi Gelir?
Bademin birçok faydası vardır. Çağımızın önemli rahatsızlıklarının başında olan stres ve kanser çeşitlerine karşı bünyeyi koruyucu özelliği vardır. Bunun yanında kabızlık, kolesterol, kemik sağlığı gibi birçok konuda ve çok geniş yelpazede insana hizmet eder. Besinlerin emilimini hızlandırmak için tercihen aç karnına doğrudan badem yiyebilirsiniz. Birçok araştırma bademin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Badem bağırsak hareketlerini arttırır. Bu özelliği ile daha hızlı kilo vermek isteyenler düzenli olarak kullanabilir.

Badem lif açısından zengindir ve diğer birçok lif açısından zengin olan gıdalar gibi badem de kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Bununla birlikte sindirim sürecini kolaylaştırır, sindirim sisteminin yorulmasını engeller. Günde 4 veya 5 tane badem yemeniz bile sindirim sisteminizin düzenli bir şekilde çalışmasına yeter. Bademin düzenli olarak tüketilmesi, iyi ve kötü kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Bademde bulunan doymamış yağlar, protein, potasyum ve kalp sağlığı için önemlidir. Bademin içerdiği E vitamini ayrıca etkili bir antioksidan olmasını sağlar.

Hayata dair size faydaları olacak bir çok konuda videolar Herkes Baksın kanalımızda! İyi seyirler.

►İzlediğiniz için teşekkürler!
►Güncel videoları #herkesbaksın etiketi ile YouTube’da takip edebilirsiniz!
►Kanalımıza abone olmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınız!

►Her konu hakkında görüş , öneri , önemli gördüğünüz bilgiler , duyulmasını istediğiniz fikirler , sizce değerli olan ipuçları ile ilgili bizimle paylaşmak için sosyal medya hesabı adresi,

İnstagram: http://www.instagram.com/herkesbaksin

Share