Kefir Nedir? Kefirin Faydaları Nelerdir?

Bu video kefir nedir? Kefirin faydaları nelerdir? sorularına yanıtlar verilmiştir. Videomuza kefir nasıl yapılır evde sorgusundan geldiyseniz, kefir yapımı hakkında bilgi olmadığını belirtelim. Kefirin önemi ve faydaları anlatılmaktadır.
KEFİR NEDİR? KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?
Probiyotik ve fermente edilmiş gıdaların sağlığımıza olan inanılmaz faydalarını bilmeyen yoktur. Turşu, sirke, yoğurt gibi kefirde en sağlıklı probiyotik bir süt ürünüdür. Özellikle çocukların kemik gelişimi ve hastalıklara karşı daha dirençli olmaları için anneler tarafından yoğun ilgi gösterilen kefir nedir? ve kefirin faydaları nelerdir? bu konuda tüm bilinmesi gerekenleri açıklamamızda bulabilirsiniz.
Çok eski tarihlerde soğuk Kafkas bölgesinin halkının, canlı bir bakteri olan kefir taneleriyle ılık sütü aynı yoğurt mayalar gibi mayalayarak tükettikleri bilinmektedir. Kafkas halkının çok uzun yıllar sağlıklı olarak yaşadıkları bilinen bir gerçektir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarının sırrını ise bilim insanları çok fazla kefir tüketmelerine bağlamaktadır. Bu sayede ülkemizde ve dünyada son yıllarda çok fazla ilgi görmektedir. Kefirin tadı, ayran ve yoğurdun ekşimiş halini andırmaktadır. Ayran ve yoğurt gibi süt ürünleri grubunda yer alıyor olsa da onlar gibi içeriğinde laktoz bulunmamaktadır. Laktoz olmadığı için sindirilmesi çok kolaydır. Kefirin faydalarını anlatmaya geçmeden önce şunu belirtmek gerekir ki kefir, yoğurt ve sütten on kat daha faydalı bir içecektir.
KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?
Kendi kefirinizi evde mayalayarak, marketten satın almış olduğunuz kefirden daha fazla faydasını görürsünüz. Marketlerde satılan kefirlerin içinde bulunan probiyotiklerin büyük bir kısmı uzun süre beklediği için etkisini kaybetmektedir. Oysa ki evde yapılan kefir, hemen tüketildiği için çok daha faydalıdır.
Bebeklik çağından itibaren düzenli olarak kefir içen çocuklar kabızlık sorunu yaşamazlar, sağlıklı ve güçlü diş köklerine sahip olur, yaşıtlarına göre daha uzun boylu oldukları gibi kemik gelişimleri de daha sağlıklı olmaktadır. Eğer çocuğun süt ürünlerine karşı herhangi bir alerjisi yok ise bir yaşından sonra kefir verilmeye başlanmalıdır. Çocukların ve yetişkinlerin bol bol içmesi gereken kefirin faydaları nelerdir?

Düzenli olarak kefir içilmesi kabızlık sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Uzun süre tokluk hissi verdiği için kilo verme dönemlerinde bol bol kefir içilmesi gerekmektedir.

Bağışıklık sitemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görür.

Bağırsak florasını düzene sokar

Tırnakların daha güçlü olmasını sağlar ve kırılmasını önler

Mide hastalıklarının önüne geçmektedir.

Antibiyotik kullanımından sonra bol bol kefir içilmesi tavsiye edilir.

En zengin kalsiyum kaynağıdır.

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Diş çürümesini önlemektedir.

Yaşlanmayla meydana gelen kemik erimesinin oluşum sürecini uzatmaktadır.

Hamilelikte kefir tüketimi bebeklerin sağlıklı doğmasında çok etkilidir.

Share