Çemen Otunun Faydaları / Çemen Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Çemen Otunun Faydaları / Çemen Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Çemen otu üzerine yapılan klinik araştırmalar bitkinin tip 2 diyabet hastalarında kan şekerini düşürdüğü ve yüksek kan şekerine bağlı sinir ağrıları, cilt enfeksiyonları, sık idrara çıkma, aşırı susama gibi belirtileri hafiflettiği yönünde sonuçlara sahiptir. Menopoz belirtileri ve sindirim sorunları gibi rahatsızlıklara karşı kullanılan çemen otu, günümüzde bunların dışında iştah açmak, emzirme döneminde sütü arttırmak için ve diyabet tedavisinde kullanılmaktadır. Çemen otu aynı zamanda harici olarak, cilt üzerinde egzama, çıban, iltihap ve yaralarında tedavisinde kullanılır.

Çemen otu çayı kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Kolesterolü düşürür. Beri beri hastalığı tedavisinde kullanılır. Böbrek hastalıkları tedavisine çemen otu yardımcı olur. Balgam sökmek için kullanılır. Menopoz belirtilerini hafifletir. Sindirim sistemini çalıştırır. Çemen otu çayı anne sütünü arttırır.

Hayata dair size faydaları olacak bir çok konuda videolar Herkes Baksın kanalımızda! İyi seyirler.

►İzlediğiniz için teşekkürler!
►Güncel videoları #herkesbaksın etiketi ile YouTube’da takip edebilirsiniz!
►Kanalımıza abone olmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınız!

►Her konu hakkında görüş , öneri , önemli gördüğünüz bilgiler , duyulmasını istediğiniz fikirler , sizce değerli olan ipuçları ile ilgili bizimle paylaşmak için sosyal medya hesabı adresi,

İnstagram: http://www.instagram.com/herkesbaksin

Share