Arap Sabunu Nedir, Ev Temizliğinde Nasıl Kullanılır ?

Kanalımıza ABONE OLUN ? https://goo.gl/yDnyXI ?
Web Sitemizi Ziyaret Edin ? https://goo.gl/kBbPK4 ?
Facebook Sayfamızı Beğenin ? https://goo.gl/ppqIPP ?

Arap Sabunu Nedir, Ev Temizliğinde Nasıl Kullanılır?

Arap Sabunu Nedir? Arap Sabunu Nasıl Yapılır?

Arap sabunu, potasyum hidroksit ile bitkisel veya hayvansal kökenli yağların ısıtılması ile elde edilen bir sabun türüdür. Bu tepkimenin sonucunda arap sabunu ve gliserin oluşuyor. Bu sabun türüne arap sabunu denmesinin nedeni ise, eskiden Potasyum Hidroksit ( KOH ) bileşiği yerine potasyumca zengin çöl hurmalarının kullanılması nedeni iledir. Yumuşak sabun olarak da bilinir ve bedensel temizlik için pek kullanılmaz daha çok ev temizliği, halı yıkama, bahçe ilaçlama, hayvan temizliği, bulaşık ve çamaşır yıkama gibi amaçlarla kullanılmaktadır.

Arap Sabunu Nasıl Kullanılır?

Öncelikle genel bir tavsiye olarak, kullanım amacına göre eğer bulaşık temizliği için kullanılacaksa parfümsüz, katkısız arap sabunu kullanılması önerilir. Temizlik amacıyla bu sabunu kullanmak hem daha ekonomik, hemde içerisinde zararlı kimyasal oranı düşük olduğu için daha sağlıklı olduğu dile getirilmiştir.Eskiden, normal yağlarla yapılan arap sabunları yaygınken günümüzde bazı markaların atık yağlardan yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle marka seçimi önemlidir. Ayrıca, bu sabun günümüzde evlerde kullanılan birbirinden farklı çeşitte pek çok temizleyicinin yaptığı işi tek başına yapmaktadır ve temizleme gücü oldukça yüksektir.

Özellikle bazı yerlerde bulaşık deterjanına alternatif olarak arap sabunu önerilmektedir. Ancak yaptığımız araştırmalarda, arap sabununun kullanılması nedeniyle makinede arızalanma meydana gelebileceği ve arap sabununun bulaşıklar üzerinde bir takım izler bırakabileceğini öğrendik. Ancak; çelik, metal, lavabo ve musluklar, klozetler, parke temizliği, halı, koltuk ve kanepe temizliğinde oldukça başarılı sonuçlar verdiği kullanıcı yorumlarından anlaşılmaktadır. (Yorumlarda zeytin yağından yapılan arap sabununun kalitesinin daha iyi olduğu belirtilmiştir.) Çamaşır ve bulaşıkların elde yıkanmasında çok iyi sonuç verdiği belirtilmektedir. Arap sabununun bir diğer üstün özelliği, su ile yapıştığı yüzeyden daha çabuk akıp gitmesidir. Normal bulaşık ve çamaşır deterjanları ile yıkanan malzemeleri durulamak çok daha zordur ve bu malzemeler üzerinde daha fazla deterjan artığı kalmaktadır.

Astım ve solunum yolları gibi hastalıkları bulunanların bulunduğu ortamların temizlenmesi ve bebeklerin biberonlarının temizlenmesinde arap sabununun daha sağlıklı olduğu iddia edilmektedir.

Ayrıca, arap sabunu belirli oranlarda alkol ile karıştırılıp, doğal tarımsal uygulamalarda haşere mücadelesi amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Saksıda yetiştirilen bitkilere de başarı ile uygulanmaktadır.

Sağlıcakla Kalınız…

Share