2019 Üç Aylar ve Kandiller Ne Zaman? | Kayıp Dualar

2019 Üç Aylar ve Kandiller Ne Zaman?

Pek çok faziletlerinden dolayı Müslümanlar arasında “Üç aylar” diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayı ne zaman başlıyor yani 2019 üç aylar ve 2019 kandiller ne zaman idrak edilecek? İşte 2019 Yılında Üç Aylar ve Kandiller ne zaman hakkında bilgi.

Üç Aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu aylar çok kutlu ve mübarek aylardır. Bu aylar pek çok faziletlerinden dolayı Müslümanlar arasında “Üç aylar” diye bilinir. Mübarek gecelerden Regaib, Miraç, Berat kandilleri ve Kadir gecesi bu ayların içindedir.

Halk arasında mübarek sayılan ve birbirini takip eden Recep, Şaban, Ramazan aylarına üç aylar denir. Bu ayların fazileti ve bereketi çok boldur. Üç aylara “ibadet mevsimi” de denilir.

Büyük muhaddis Buhari tarafından rivayet edilen bir hadiste mübarek üç aylar hakkında Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) şöy buyurmuştur: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır” İslami Hicri takvimde Recep ve Şaban aylarının Ramazan ayından önce gelmesinin hikmetlerinden biriside mübarek olan ve büyük fazilet sahibi olan Ramazan orucuna hazırlık yapılmasıdır. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayının hazırlığı böylelikle üç aylarla başlıyor.

2019 Yılında üç aylar 8 Mart Cuma günü yani Receb ayının 1’inde başlayacak. Ramazan ayı ise 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak.

7 Mart 2019 Perşembe Ragaip kandili, 2 Nisan 2019 Salı günü Miraç Kandili, 19 Nisan Cuma Berat Kandili ve 31 Mayıs 2019 Cuma günü de Kadir Gecesi‘ni idrak edeceğiz.

ÜCRETSİZ ABONE OLUN ► https://goo.gl/yDnyXI
WEB SİTEMİZ ► https://goo.gl/kBbPK4
Facebook Sayfamızı Beğenin ► https://goo.gl/ppqIPP
Instagram Hesabımız ► https://goo.gl/ZegPBQ

TAVSİYE VİDEOLAR

Rızkın mı Azaldı? Bu Tesbihi 100 Kere Oku Rızkın Çoğalsın

Kim Bu Salavatı 7 Kere Okursa O Kişinin Bütün İstekleri Verilir

Peygamberimiz Cebrail İle Birlikte Miraç Gecesi Nereleri Görmüştür Neler Yaşanmıştır ?

Ne Dilerseniz Olduran Dua – Vird-i Settar

ALLAH’IN İZNİYLE 3 GÜNDE KESİN ETKİLİ İSMİ AZAM DUASI

Kul Allah’ı Zikrettiğinde Allah Nasıl Karşılık Verir?

Darda Kalan Bu Âyet-i Kerim İle Dua Etsin

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in Kendisini Üzen Bir Şey Olduğunda “Cebrâil a.s’ın Önerdiği Dua”

Bu Öyle Bir Dua ki “Ne İsteğin Varsa Ne Sıkıntın Varsa Hepsine Deva”

Sabah ve Akşam Namazlarından Sonra “100 Salavat” Dünya ve Ahiret Dilekleri İçin

Share